Egy igazi háziasszony nem csak finoman főz, de számos konyhai trükköt is ismer, mint például hogyan lehet kristálytiszta jégkockát készíteni, pontosan kettévágni a tortalapot vagy egyszerűen és gyorsan fokhagymát pucolni. Mutatunk 15 olyan hasznos trükköt, melyet miden háziasszonynak ismernie kell!

1.    Fagyasztott vaj

A vaj viszonylag gyorsan felolvad, ám míg fagyos, könnyű reszelni. A reszelt vajat pedig sokkal könnyebben el lehet dolgozni, így akár a sütemények, akár a krumplipüré, sokkal egyenletesebb lesz!

2.    Friss tojás teszt

Velem gyakran megesik, hogy a hűtő mélyén még találok egy-két tojást, amit sokszor nem merek felhasználni, mert nem tudom, mióta is állhat ott. De szerencsére van egy remek trükk, amivel megállapítható, hány napos a tojás: tedd vízbe, és ha feljön teljesen a tetejére, akkor bizony az már régen romlott!

3.    Narancspucolás egyszerűen

A naranccsal általában mindenki megszenved, főleg a fehér részével. Hogy minél gyorsabban túllegyél a narancs pucoláson, próbáld ki ezt a praktikát! 🙂

Nagyon hasznos konyhai trükkök


4.    Fagyasztott mártások

Ha mártást készítünk, akkor általában vagy az alapanyag marad meg, vagy pedig a mártás. De nem kell kidobni a mártást sem, hanem egyszerűen csak fagyaszd le!

5.    Fokhagymapucolás egyszerűen

A fokhagymapucolás rengeteg időt tud elvenni, főleg, ha több emberre főzzünk. Ezzel a remek ötlettel azonban sok-sok időt spórolhatsz meg!

6.    Így melegítsd a tésztát!

Ha nem a szokásos módon rakod a tányérra a tésztát, hanem egy lyukas kört formálsz vele, sokkal gyorsabban és egyenletesebben felmelegszik a mikróban.

Nagyon hasznos konyhai trükkök

7.    Így fogyaszd a görögdinnyét!

A görögdinnyét nem igazán lehet szépen enni – hittük ezt eddig, ám azonban van egy remek módszer az elfogyasztására: csak kockázd fel és szurkáld fel fogpiszkálóra! 🙂

8.    A saláta frissen tartása

Neked is gyorsan megfonnyad a saláta? Próbáld ki ezt az ötletet: tedd minél szárazabb helyre és tegyél rá egy papír konyhai törlőt vagy szalvétát, ami felszívja róla a nedvességet, így sokkal tovább friss marad!

9.    Cseresznye magozás

A cseresznye magozása is sokáig tart, egy cseresznye magozó pedig pénzbe. Ám van egy remek módszer: tedd egy üvegre a cseresznyét és egy kis pálcával egyszerűen csak nyomd az üvegbe a magot! Kész is! 🙂

Nagyon hasznos konyhai trükkök


10.    Cérna szeletelés

Ha tökéletesen szeretnél elvágni egy tortalapot vagy akár sajtot, használj cérnát!

11.    Citrom facsarás

Akármilyen férfi kéz is végzi a citromfacsarást, egy kicsi azért még mindig marad a gyümölcsben. Hogy ezt elkerüld, előtte görgesd végig párszor a konyhapulton úgy, hogy nyomást gyakorolsz rá – így még jobban kiengedi a levét!

12.    Fagyott szőlő

Ha nem volt idő behűteni a bort, de van a fagyasztódban egy kis szőlő, dobj párat a pohárba – ez nem hűti le teljesen, de kellemes hőmérsékletet ad az italnak; ráadásul még mutatós is! 🙂

Nagyon hasznos konyhai trükkök


13.    Fakanállal a habok ellen

Ha vizet forralsz vagy tésztát főzöl biztosan neked is megesett már, hogy nem figyeltél, így habozni kezdett és kifutott – hogy ezt elkerüld, tegyél a fazék tetejére fakanalat!

14.    Konzervnyitás férj nélkül

Ha nem akarod minden késed hegyét eltörni befőttesüveg nyitása során, akkor használj gumikesztyűt a kinyitásához!

15.    Kristálytiszta jégkocka

Ha tiszta jégkockát szeretnél, akkor előbb forrald fel a vizet, hűtsd le majd úgy tedd el a fagyasztóba!

Vélemények

vélemény